ЛОПАРЕ БИЛЕ ДОМАЋИН АКТИВУ ДИРЕКТОРА ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Posted by admin in АКТУЕЛНОСТИ | Comments Off on ЛОПАРЕ БИЛЕ ДОМАЋИН АКТИВУ ДИРЕКТОРА ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило је 337.000 КМ за реализацију припремног програма дјеце пред полазак у школу у 39 предшколских установа и 74 основне школе у Српској, изјавила је данас начелник Одјељења за предшколско васпитање и образовање у ресорном министарству Наташа Цвијановић.
“У овај тромјесечни програм уписано је 4.500 дјеце, а његови ефекти су вишеструки”, рекла је Цвијановићева уочи састанка Актива директора предшколских установа Републике Српске који је одржан у Лопарама.
Према њеним ријечима, Министарство просвјете и културе подржава и обезбјеђује средства за реализацију овог програма за све предшколске установе у јавном сектору, као и за основне школе у срединама гдје не постоје предшколске установе.
“Ефекти су вишеструки и учитељи су потврдили да је лакше радити са дјецом која су била укључена у овај програм јер имају нека искуства која су им важна за сам почетак наставе, радне навике и знају како да се понашају у групи”, навела је Цвијановићева.
Она је рекла да је састанак Актива директора предшколских установа Републике Српске прилика да се дискутује о начину рјешавања проблема у области предшколског васпитања и образовања.
Предсједник Актива директора Вукомир Станковић рекао је новинарима да су теме разговора ситуација у вртићима чији је оснивач локална самоуправа, програм припреме дјеце за полазак у школу, боравак у вртићу дјеце са посебним потребама и сметњама у развоју, као и израда дидактичких играчака.
“Циљ састанка је стално унапређење и што бољи и квалитетнији рад предшколских установа у Републици Српској”, навео је Станковић.

Comments are closed.