Обиљежавање „Дјечије недјеље“ у Лопарама

Posted by admin in АКТУЕЛНОСТИ | Comments Off on Обиљежавање „Дјечије недјеље“ у Лопарама

Данас је начелник општине Лопаре др Радо Савић приредио пријем за дјецу лопарског вртића поводом традиционалног обиљежавања „Дјечије недјеље“. Мали гости и њихови васпитачи уз рецитацију пјесмица захвалили су се на подршци општине Лопаре и начелнику уручили поклон – цртеже које су сами израдили. Као и претходних година општина Лопаре је дјеци обезбиједила пригодне поклоне – пакетиће у виду прибора који ће овим установама послужити у едукацији дјеце кроз игру.
„Дјечија недјеља“ обиљежена је и маскенбалом лопарских малишана на платоу испред Центра за културу и информисање, гдје су дјеца на својствен начин цртањем по улици испљила своју машту.
„Дјечија недјеља“ у свијету се већ традиционално обиљежава прве седмице у октобру. Прилика је то да се више него иначе говори о правима дјетета, скрене пажња друштвене заједнице на бригу о дјеци, а све с циљем задовољавања њихових основних потреба и поштовања права, која су регулисана ‘Конвенцијом УН-а о правима дјетета’. Различитим активностима и манифестацијама, друштво даје свој допринос у обиљежавању Дјечије недјеље. Прилика је то да се много гласније него иначе, укаже на обавезу поштовања Конвенције УН- а о правима дјетета у свим сегментима.



Comments are closed.